Бертенска рибена супа

Гост: Ролф Балцерсен, посланик на Кралство Норвегия в България
Източник: Бон Апети
Дата: 15.11.2003
Бертенска рибена супа
 
Необходими продукти:
2 пъстърви
2 моркова
1 стрък праз
1 картофа
1,5 л рибен бульон
50 г кисело мляко
2 с. л. брашно
1 в. ч. бяло сухо вино
2 кисели краставички
1 с. л. ябълков оцет
100 г миди
100 г скариди
150 мл сметана


Начин на приготвяне:
1
Бертенска рибена супа
Рибата се филетира и се почиства от кожата. Празът се нарязва на кръгчета, морковите – на четвъртинки, картофите - на малки кубчета. Зеленчуците и рибата се запържват в дълбока тенджера с малко олио. Заливат се с бульона, сваряват се и се изцеждат.
2
Бертенска рибена супа 2
Маслото се разтопява в тенджера и в него се запържва брашното. Постепенно се налива от бульона, в който са били варени зеленчуците, след което се добавят виното, парченцата риба и сварените зеленчуци.
3
Бертенска рибена супа 3
Прибавят се нарязаните на половинки кисели краставички, скаридите и мидите. Накрая супата се застройва със сметана.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: