Рибена солянка

Дата: 13.11.2003
Източник: Бон Апети
Рибена солянка
 
Необходими продукти:
1 шаран
2 глави лук
2 кисели краставички
1 шепа черни маслини
5–6 с. л. олио
2 с. л. доматено пюре
1 с. л. каперси
 

Начин на приготвяне:
1
Рибена солянкаШаранът се филетира, кожата се отстранява. Филетата се нарязват на кубчета, а гръбната кост заедно с главата се сваряват в подсолена вода за около 20 минути.
2
Рибена солянка 2Лукът се реже наситно и се запържва за около минута в сгорещено олио. Доматеното пюре се разрежда с малко хладка вода и се прибавя към лука. Разбърква се и се добавят нарязаните наситно кисели краставички.
3
Рибена солянка 3Бульонът от сварените рибни кости се прецежда и се прибавя към запръжката. Ври около 5 минути, след което се добавят рибните филета, накълцаните каперси и обезкостените маслини. Солянката се вари още 15 минути и се сервира.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Iveta Tsaneva се регистрира в сайта.
Рози коментира рецептата Доматена супа с карфиол
Miroslava Koleva се регистрира в сайта.
Rymi Kaneva коментира рецептата Персийски омлет с броколи
Rymi Kaneva коментира рецептата Персийски омлет с броколи
nellyan коментира рецептата Запеканка с тиквички
GalYol коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Веселин Стоев публикува рецептата Ябълкови бисквити
Ivelina Petrova коментира рецептата Пармиджана ди меландзане
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта