Млечна картофена супа с бекон

Източник: Бон Апети
Дата: 15.02.2005
Млечна картофена супа с бекон
 
Необходими продукти:
1/2 л прясно мляко
750 г картофи
100 г бекон
30-40 г масло
1 стрък праз лук
1 стрък пресен лук
1 глава кромид лук
2 кубчета пилешки бульон
3-4 с. л. брашно
1 ч. л. мащерка
червен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Млечна картофена супа с бекон
Беконът се нарязва на тънки филийки и се запича в суха тенджера. След като се извади, в същия съд на слаб огън под капак за 3-4 минути се задушават наситнените праз и лук.
2
Млечна картофена супа с бекон 2
Добавят се нарязаните на кубчета картофи, залива се с 300-400 мл гореща вода и ври на тих огън под капак 20 минути. Стриват се бульоните. Супата се подправя с мащерка, налива се прясното мляко. Ври още 3-4 минути.
3
Млечна картофена супа с бекон 3
Маслото и брашното се смесват и се оформят топчета, които се добавят към супата в края на варенето.
4
Млечна картофена супа с бекон 4
Всяка порция се поръсва с начупен бекон, нарязани на жулиени листа пресен лук и червен пипер.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

23.02.2014
Супата стана вкусна, лесна. Тези топчета, които се добавят накрая имат интересен вкус.Странно ми се стори че картофите се бяха \"залепели\" към тези топчета.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vikichu26 се регистрира в сайта.
Ради се регистрира в сайта.
Mina Mihaylovska се регистрира в сайта.
CuliNarnia коментира рецептата Спаначена салата с лимец
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: