Домашно чоризо

Дата: 05.01.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г свинска плешка
200 г сланина
20 г сол
4 скилидки чесън
1 1/2 с. л. пушен червен пипер
1 с. л. черен пипер
1/2 ч. л. пушен лют червен пипер
тънки свински черва в сол
 

Начин на приготвяне:
1
Домашно чоризоМесото и сланината се смилат в месомелачка през най-едрата решетка.
2
Домашно чоризо 2Овкусяват се с накълцан чесън, трите вида пипер и сол.
3
Домашно чоризо 3Меси се много добре и се оставя така за около 30 минути.
4
Домашно чоризо 4Червата се накисват в студена вода за около 30 минути.
5
Домашно чоризо 5Пълнят се с месото, като се внимава да не остава въздух.
6
Домашно чоризо 6Оформят се наденици. Сушат се на хладно и проветриво място поне за 4 седмици.


Съвет:
Има вероятност да се образува тънка бяла плесен, което е нормално. Ако тя е дебела или с друг цвят – забършете надениците с парче плат, потопено в оцет.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


290 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта