Хумус с моркови

Дата: 16.06.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
350 г моркови
100 мл зехтин
1 консерва нахут (400 г)
3 скилидки чесън
2 ч. л. кимион на зърна
сокът от 1/2 лимон
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Хумус с морковиМорковите се обелват, режат се на кубчета и се слагат в тава. Заливат се с 20 мл зехтин и се овкусяват със сол и черен пипер. Пекат се в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор, докато омекнат и започнат да се карамелизират – около 30 минути.
2
Хумус с моркови 2Кимионът се запича в сух тиган и след това се стрива в хаванче.
3
Хумус с моркови 3Чесънът, отцеденият нахут и морковите се смилат в блендер с кимиона, лимоновия сок и останалия зехтин.
4
Хумус с моркови 4Готовият дип се поднася с филийки хляб.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

27.09.2016
Чудесен вариант на хумус! Хареса ми изключително много, да не кажа даже повече от класическия вариант. Много е лек и свеж! И с прекрасен цвят! Благодаря за рецептата! :)
1.
Изпрати
лично съобщение

20.06.2016
Гостите ми харесаха това видоизменение на хумуса :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


278 ДУШИ ОНЛАЙН
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
Марияна Павлова се регистрира в сайта.
Цветалина се регистрира в сайта.
Силвия коментира рецептата Пилешко с паста на фурна
Силвия се регистрира в сайта.
Eli Petrova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта