Крем-Карамел с кроасани

Дата: 05.02.2014
Източник: Стела Ганчева
ТИТЛА: Чирак
Крем-Карамел с кроасани
 
Необходими продукти:
1 литър прясно мляко
6 яйца
2 бр. ванилия
2 ч. ч. захар
4-5 бр. кроасани с шоколад
за карамела:
200 г захар
 

Начин на приготвяне:
1
В купа счукваме яйцата, изсипваме захарта и ванилията и разбъркваме, докато захарта се разтопи. След като яйчената смес е готова добавяме прясното мляко и продължаваме да бъркаме още 10-тина минути.След това карамелизираме захарта и нарязваме кроасаните на кръгчета. След като карамелизираме захарта я изсипваме на дъното на подходяща тавичка ,над карамела редим кроасаните и ги заливаме с млечната смес.Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20-25 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (19)
19.
Изпрати
лично съобщение

27.07.2016
Любимият десерт
18.
Изпрати
лично съобщение

30.03.2015
Много добре се получи :)
17.
Изпрати
лично съобщение

18.02.2015
Това е един от най-лесните сладкиши, които съм правила. Става изключително вкусен.
16.
Изпрати
лично съобщение

31.01.2015
Аз го направих с една ч.ч. захар по-малко,тъй като кроасаните са сладки.Карамелизирах захарта във форма за кекс с дупка, наредих кроасаните и залях с млечната смес, която разбих с миксер и тя стана по-пухкава.
15.
Изпрати
лично съобщение

15.01.2015
Аз замених кроасаните с купешки ябълкови щрудели и се получи отлично!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


206 ДУШИ ОНЛАЙН
Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта