Мариновани свински ребра с боб

Дата: 17.12.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г бял боб
1 дафинов лист
100 г глава целина
1 1/2 ч. л. джоджен
4 скилидки чесън
1 глава лук
2 с. л. зехтин
за ребрата:
1,6 кг свински ребра
1 с. л. червен пипер
2 скилидки чесън
30 мл бял винен оцет
4 с. л. зехтин
2 моркова
2 глави лук
200 г глава целина
сол и черен пипер на вкус
за гарниране:
1/2 връзка магданоз
6 с. л. зехтин
сол на вкус

Начин на приготвяне:
1
Мариновани свински ребра с бобБобът се накисва за една нощ в студена вода и се отцежда.
2
Мариновани свински ребра с боб 2Налива се чиста вода и се оставя да кипне.
3
Мариновани свински ребра с боб 3Отново се отцежда.
4
Мариновани свински ребра с боб 4Налива се вода, добавят се нарязаните наситно целина, лук и две скилидки чесън, дафиновият лист и 1/2 ч. л. сух джоджен, и се готви, докато омекне – около 2 часа.
5
Мариновани свински ребра с боб 5Чесънът за ребрата се стрива на паста, смесва се с 2 с. л. от зехтина и оцета, червения пипер, сол и черен пипер на вкус.
6
Мариновани свински ребра с боб 6Ребрата се мариноват с тази смес за една нощ.
7
Мариновани свински ребра с боб 7Морковът, лукът и целината се почистват, нарязват се на едри кубчета, слагат се в дълбока тава и се овкусяват със сол и черен пипер. Заливат се с останалия зехтин и се разбъркват.
8
Мариновани свински ребра с боб 8Отгоре се подреждат ребрата, заедно с маринатата, заливат се с около 500 мл вода и се пекат в загрята на 170 градуса фурна с вентилатор, до готовност – около 2 часа.
9
Мариновани свински ребра с боб 9Бобът се отцежда. Останалите скилидки чесън се обелват, смачкват се и се запържват в зехтина. Към тях се добавят отцеденият боб и печените зеленчуци, заедно с течността (от тавата с ребрата), оставят се на огъня 5–10 минути и се овкусяват с останалия джоджен, сол и черен пипер на вкус. Ако има нужда, се налива малко вода.
10
Мариновани свински ребра с боб 10Магданозът се смила със зехтина, сол на вкус и 2–3 с. л. студена вода.

11
Мариновани свински ребра с боб 11Бобът се сервира в дълбоки чинии, върху него се слагат ребрата и се гарнира с ароматния зехтин.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

31.03.2015
Стана превъзходно
1.
Изпрати
лично съобщение

22.12.2014
Много сполучлива рецепта, мъжът ми се влюби в нея. Аз направих малки промени. Смених 3 пъти водата (на всяко кипване се запенва, при което аз сменям водата) и след това на финалната права, когато боба се готви заедно със зеленчуците от месото добавих 3 черпака от водата в която е врял.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


322 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта