Миди със сос от синьо сирене

Дата: 11.01.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг пресни миди с черупки
100 г синьо сирене
40 г краве масло
200 мл бяло вино „Шардоне“
150 мл животинска сметана
1 глава лук
1 скилидка чесън
1/2 връзка див лук
сол и бял пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Миди със сос от синьо сиренеМидите се почистват добре, слагат се в дълбока тенджера и се заливат с виното. Тенджерата се похлупва и мидите се готвят за около 3 минути, като се разбъркват.
2
Миди със сос от синьо сирене 2Щом се отворят, се отцеждат, а бульонът се запазва.
3
Миди със сос от синьо сирене 3Лукът се наситнява и се запържва на умерен огън в маслото, докато омекне и започне да се карамелизира.
4
Миди със сос от синьо сирене 4Прибавя се и накълцаният чесън и се оставя да се запържи.
5
Миди със сос от синьо сирене 5Наливат се 200 мл от мидения бульон. Готви се около 5 минути и се сипва сметаната.
6
Миди със сос от синьо сирене 6Добавя се натрошеното сирене, подправя се с бял пипер и сол и се оставя на котлона да се редуцира.
7
Миди със сос от синьо сирене 7Мидите се заливат със соса, разбъркват се и се поднасят, поръсени с наситнен див лук и филийки препечен хляб.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


175 ДУШИ ОНЛАЙН
Reni Khan се регистрира в сайта.
Vasilena Vasileva се регистрира в сайта.
Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта