Пъстра салата

Дата: 09.03.2004
Източник: Бон Апети
Пъстра салата
 
Необходими продукти:
200 г изцедено кисело мляко
2 връзки репички
1 червена салата
1 зелена салата
250 г чери доматчета
2 краставици
8–10 яйца от пъдпъдък
бял пипер и сол на вкус
по 2–3 щипки риган, босилек и мащерка
1 ч. ч. зехтин
по 1/2 връзка магданоз и копър
 

Начин на приготвяне:
1
Пъстра салатаОт киселото мляко се правят топчета и се заливат със зехтина. Овкусяват се с подправките и се оставят да престоят поне 2–3 часа.
2
Пъстра салата 2Яйцата за салатата се потапят в предварително кипнала вода и се варят 4 минути. След това се обелват и се разрязват на две. Марулите се накъсват, а останалите зеленчуци се нарязват наедро.
3
Пъстра салата 3Всички продукти се смесват, като отгоре се поставят накиснатите топчета кисело мляко и се заливат със зехтина, в който са мариновани.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


175 ДУШИ ОНЛАЙН
Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта