Пиле с пюре от брюкселско зеле и карфиол

Дата: 23.07.2010
Източник: Бон Апети
Пиле с пюре от брюкселско зеле и карфиол
 
Необходими продукти:
800 г пилешко филе
кълнове по желание за украса
олио за намазване
2/3 кубче зеленчуков бульон
2 с. л. краве масло
150 мл прясно мляко
3 с. л. зехтин
сокът от 1 портокал
100 мл соев сос
300 г карфиол
300 г брюкселско зеле
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Филето се залива със соевия сос, портокаловия сок и зехтина и престоява 30 минути. Изважда се и се пече на сгорещен сух тиган по 2 минути от всяка страна. Прехвърля се в намазнена с олио тава и се пече 10 минути във фурна на 200 градуса.
2
Брюкселското зеле и карфиолът се сваряват в подсолена вода и се намачкват с преса за картофи. Към тях постепенно се добавят 100 мл от млякото и маслото, за да се получи пюре. Овкусява се с разтворения в останалото мляко бульон (или подправките).
3
Филето се сервира до/върху канапе от пюрето, оформено с метален пръстен или малка купичка. Украсява се с кълнове.
 
 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


273 ДУШИ ОНЛАЙН
Деси коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Jah Nikolov коментира рецептата Баклава с орехи
Jah Nikolov коментира рецептата Шаран на фурна
Bistra Nikolova се регистрира в сайта.
Radka Chervenkova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Супа от тиква и моркови
Anny Grigorova коментира рецептата Тракийски сарми
Anny Grigorova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта