Лаврак с брюкселско зеле

Източник: Бон Апети
Дата: 23.07.2010
Лаврак с брюкселско зеле
 
Необходими продукти:
4 риби лаврак (пъстърва)
450 г брюкселско зеле
2 с. л. краве масло
3 с. л. зехтин
2 скилидки чесън
4 листа салвия
сол на вкус
1 червена чушка
1/2 глава лук
1 скилидка чесън
3 с. л. ябълков оцет
3 с. л. зехтин
4–5 стръка магданоз
сол на вкус



Начин на приготвяне:
1
Рибата се почиства от вътрешностите и люспите. Посолява се и се поставя в хартия за печене, намазнена с маслото. Добавят се нарязаното брюкселско зеле, наситеният чесън и по 1 листо салвия върху всяка риба. Пече се 15–17 минути на 200 градуса.
2
Зеленчуците за винегрета се нарязват надребно, овкусяват се със сол и се смесват с предварително разбитите оцет и зехтин и наситнения магданоз.
3
Топлата риба се залива със студения винегрет, за да се подчертае ароматът му.

 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


136 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: