Пиле с пюре от брюкселско зеле и карфиол

Източник: Бон Апети
Дата: 23.07.2010
Пиле с пюре от брюкселско зеле и карфиол
 
Необходими продукти:
800 г пилешко филе
300 г брюкселско зеле
300 г карфиол
100 мл соев сос
сокът от 1 портокал
3 с. л. зехтин
150 мл прясно мляко
2 с. л. краве масло
2/3 кубче зеленчуков бульон
олио за намазване
кълнове по желание за украса
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Филето се залива със соевия сос, портокаловия сок и зехтина и престоява 30 минути. Изважда се и се пече на сгорещен сух тиган по 2 минути от всяка страна. Прехвърля се в намазнена с олио тава и се пече 10 минути във фурна на 200 градуса.
2
Брюкселското зеле и карфиолът се сваряват в подсолена вода и се намачкват с преса за картофи. Към тях постепенно се добавят 100 мл от млякото и маслото, за да се получи пюре. Овкусява се с разтворения в останалото мляко бульон (или подправките).
3
Филето се сервира до/върху канапе от пюрето, оформено с метален пръстен или малка купичка. Украсява се с кълнове.
 
 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: