Пица от карфиол с яйца и моцарела

Дата: 05.02.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
700 г карфиол
150 г сурови белени бадеми
3 яйца
60 г сирене „Пармезан”
4 с. л. брашно
1/2 ч. л. сух лук
1/2 ч. л. сух чесън
сол и черен пипер на вкус
за гарниране:
6 яйца (размер М)
125 г сирене „Моцарела”
100 г прошуто крудо
60 г сушени домати
2 с. л. заквасена сметана
50 г дива рукола
 

Начин на приготвяне:
1
Пица от карфиол с яйца и моцарела
Карфиолът се измива, подсушава се и се смила в блендер (не трябва да се превръща на пюре).

 


2
Пица от карфиол с яйца и моцарела 2
В купа се смесват настърганият пармезан, смленият карфиол, яйцата, сухите чесън и лук, сол и черен пипер, брашното и предварително смлените бадеми.

 


3
Пица от карфиол с яйца и моцарела 3
Разделя се надве и всяка част се слага в тава върху пергаментова хартия. Оформят се блатове с кръгла форма с помощта на лъжица, заравняват се. Пекат се в загрята на  230 градуса фурна, с вентилатор, по около 12 минути.

 


4
Пица от карфиол с яйца и моцарела 4
Когато са готови, се намазват със сметаната.

 


5
Пица от карфиол с яйца и моцарела 5
После се слагат нарязаните на ивички сушени домати, чукват се по 3 яйца, и отстрани се оформя ръбче от накъсаната моцарела. Яйцата се поръсват със сол  и черен пипер. Пиците се запичат за още 10 минути.

 


6
Пица от карфиол с яйца и моцарела 6
Преди поднасяне се гарнират с ленти прошуто и рукола (цяла).

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Златка Техова се регистрира в сайта.
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта