Пухкав сладкиш с рикота и ябълки

Поднесен с ароматен сос от горски плодове
Източник: Бон Апети
Дата: 20.11.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г сирене „Рикота“
4 яйца
50 г грис от твърда пшеница (семолина)
150 г кисело мляко
100 г захар
500 г ябълки „Фуджи“
1 щипка сол
филирани бадеми за поръсване
40 г краве масло

за соса:
300 г замразени горски плодове
50 г захар
1 портокал
50 мл бренди
1 шушулка кардамон


Начин на приготвяне:
1
Пухкав сладкиш с рикота и ябълки
Ябълките се обелват, почистват се от семките и се нарязват на тънки шайби.
2
Пухкав сладкиш с рикота и ябълки 2
Жълтъците се отделят от белтъците и се разбиват със захарта.
3
Пухкав сладкиш с рикота и ябълки 3
Прибавят се киселото мляко и рикотата и отново се разбива за кратко.
4
Пухкав сладкиш с рикота и ябълки 4
Сместа се сипва към ябълките и се разбърква.
5
Пухкав сладкиш с рикота и ябълки 5
Белтъците се разбиват с щипка сол и внимателно се добавят към сместа с ябълките.
6
Пухкав сладкиш с рикота и ябълки 6
Накрая се слага грисът и се разбърква.
7
Пухкав сладкиш с рикота и ябълки 7
Сместа се сипва във форма за печене, намазана с половината от разтопеното масло.
8
Пухкав сладкиш с рикота и ябълки 8
Залива се с останалото масло, поръсва се с филирани бадеми и се пече 50 минути в загрята на 180 градуса фурна без вентилатор.
9
Пухкав сладкиш с рикота и ябълки 9
Сосът се приготвя като горските плодове се размразяват, пасират се и се прецеждат.

10
Пухкав сладкиш с рикота и ябълки 10
Към сока от горските плодове се добавят захарта, стритият кардамон, настърганата портокалова кора, портокаловият сок и брендито. Готви се около 5 минути и се охлажда много добре.
11
Пухкав сладкиш с рикота и ябълки 11
Сладкишът се сервира топъл, със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

10.03.2015
това е любимият ми сладкиш ,направих го вече 3 пъти и ще продължавам да го правя.обожавам го.браво на лора и стоян
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: