Риба с маслинова салца

Дата: 12.04.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г филета от сьомгова пъстърва
60 г краве масло
2 скилидки чесън
1 стрък розмарин
сол и черен пипер на вкус
за салцата:
100 г зелени маслини (без костилки)
100 г чери домати (сорт „Кампари“)
60 мл зехтин „Екстра върджин“
20 мл червен винен оцет
2 стръка пресен лук
1/4 връзка магданоз
 

Начин на приготвяне:
1
Риба с маслинова салцаРибните филета се режат на парчета и се овкусяват със сол и черен пипер.
2
Риба с маслинова салца 2Маслото се загрява в тиган. Пускат се смачканите и обелени скилидки чесън и цялата клонка розмарин. Когато ароматизират мазнината, се изваждат от тигана.
3
Риба с маслинова салца 3Рибата се пържи в ароматното масло, от двете страни, до готовност.
4
Риба с маслинова салца 4Магданозът, маслините и лукът за салцата се накълцват и се смесват с нарязаните чери домати. Овкусява се със зехтин и оцет и се разбърква. Рибата се сервира със салцата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта