Родопски клин

Дата: 24.07.2009
Източник: Бон Апети
Родопски клин
 
Необходими продукти:
200-220 г брашно
1-2 с. л. олио
1/2 с. л. сол
500 г ориз
200 г сирене
3 яйца
1 к. ч. олио
2 с. л. олио
краве масло
 

Начин на приготвяне:
1
Родопски клинВ брашното постепенно се наливат 100 мл вода, като се разбърква. Добавят се олиото и солта и се омесва меко и еластично тесто. Разточва се кора с диаметър, по-голям от диаметъра на тавата за печене.
2
Родопски клин 2Оризът се сварява и се смесва със сиренето и яйцата. Разбърква се добре, посолява се и се добавят 2 с. л. олио.
3
Родопски клин 3В тавичка се налива 1 к. ч. олио, загрява се и на дъното се слага втората кора. В нея се разпределя оризовата плънка и се добавя нарязаното на парченца масло.
4
Родопски клин 4Оризът се покрива с краищата на кората подобно на пататника и се пече на котлона около 5 минути от всяка страна.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


198 ДУШИ ОНЛАЙН
Маргарита Проданова се регистрира в сайта.
Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта