Гръцка великденска супа „Магерица“

Вкусна и засищаща
Източник: Бон Апети
Дата: 19.04.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг агнешки комплект
100 г кисело мляко
100 г ориз
50 мл зехтин
2 жълтъка
2 глави лук
4 връзки пресен лук
1 връзка лапад
1 връзка копър
2 стръка пресен чесън
сокът от 1/2 лимон
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Гръцка великденска супа „Магерица“
Черният дроб се попарва за 2–3 минути в кипяща вода и се нарязва на кубчета. Останалите дреболии от агнешкия комплект се измиват и се сваряват, след което се режат на малки кубчета.
2
Гръцка великденска супа „Магерица“  2
Двата вида лук, чесънът, копърът и лападът се наситняват. Дреболиите, лукът и чесънът се запържват в зехтина.
3
Гръцка великденска супа „Магерица“  3
В тенджерата се добавя предварително измитият ориз и се наливат около 2 л от бульона от варенето на дреболиите.
4
Гръцка великденска супа „Магерица“  4
След като оризът се свари, се прибавят лападът и копърът. Готви се още 4–5 минути.
5
Гръцка великденска супа „Магерица“  5
Жълтъците се разбиват с киселото мляко и лимона.
6
Гръцка великденска супа „Магерица“  6
Темперират се внимателно с част от супата и се наливат в тенджерата. Кипва се.
7
Гръцка великденска супа „Магерица“  7
Овкусява се със сол и черен пипер и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

17.04.2017
Супата стана превъзходна. Но вместо с дреболии , само с агнешко я сготвих. Просто стана невероятна
1.
Изпрати
лично съобщение

14.04.2017
По-добре повече за ядене,отколкото по-малко за пиене!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
Диана Стоянова се регистрира в сайта.
Makaka коментира рецептата Печени зеленчуци в тесто
Николай Николов се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: