Пастел (баница с патладжан и месо)

Гост: Виктория Бехар, продуцент на bTV новините
Източник: Бон Апети
Дата: 24.09.2005
Пастел (баница с патладжан и месо)
 
Необходими продукти:
250 г кайма
2 патладжана
1 пакет точени кори
1 с. л. олио
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пастел (баница с патладжан и месо)
Патладжаните се измиват и се изпичат във фурна, след което се обелват и се нарязват наситно до консистенцията на пюре.
2
Пастел (баница с патладжан и месо) 2
В каймата се наливат 100 мл вода и се намачква с преса за пюре. Налива се олиото и се задушава за кратко на тих огън. Каймата и патладжанът се смесват и се овкусяват с черен пипер и сол.
3
Пастел (баница с патладжан и месо) 3
В намазнена тава се слагат 3 кори, разпределя се част от готовата плънка, отново се слагат кори и процедурaта продължава, докато свършат продуктите.
4
Пастел (баница с патладжан и месо) 4
Баницата се поръсва с олио, набожда се с вилица на няколко места и се пече в умерено загрята фурна при температура 180 градуса, докато се зачерви.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: