Салата с червено цвекло и тиква

Пъстра есенна салата
Източник: Бон Апети
Дата: 10.11.2011
Салата с червено цвекло и тиква
 
Необходими продукти:
1/ 4 малка тиква (около 400–500 г)
2 глави червено цвекло (600 г)
200 г меко сирене тип “Дунавия”
60 г тиквени семки
зехтин за поръсване
сол и черен пипер на вкус

за дресинга:
200 мл зехтин
70 мл ябълков оцет
1 скилидка чесън
1 връзка прясна мента
сол и пипер меланж на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салата с червено цвекло и тиква

Тиквата и цвеклото се измиват, почистват и се поставят в тава, като цвеклото се завива в алуминиево фолио. Поръсват се със зехтин, сол и черен пипер и се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 1 час.


2
Салата с червено цвекло и тиква 2

От изпечената тиква се оформят топчета с помощта на рагу лъжичка.


3
Салата с червено цвекло и тиква 3
Цвеклото се обелва и се реже на кръгчета. Сиренето фета се реже на кубчета.
4
Салата с червено цвекло и тиква 4

Чесънът се прави на паста с малко сол и заедно с останалите продукти за дресинга се разбива с бъркалка. С получената емулсия се овкусява цвеклото.


5
Салата с червено цвекло и тиква 5

Ментата се наситнява и се поръсва в дресинга.


6
Салата с червено цвекло и тиква 6

В чиния се подрежда цвеклото като пирамида, отстрани се слага от тиквата, а отгоре сиренето. Поръсва се с мента и тиквените семки.


 


Съвет: Най-добре е цвеклото да престои в дресинга поне няколко часа, за да поеме ароматите и да се овкуси добре.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: