Сарми със зрял фасул

Гост: Жорж Ганчев, Бъдни вечер
Източник: Бон Апети
Дата: 24.12.2008
Сарми със зрял фасул
 
Необходими продукти:
1 голяма кисела зелка
500 г фасул
2 глави лук
1-2 моркова
1 к. ч.олио
2 с. л. доматено пюре
2-3 ч. л. джоджен
2 ч. л. червен пипер
1 ч. л. чубрица



Начин на приготвяне:
1
Сарми със зрял фасул
Лукът се нарязва надребно и се запържва в тиган за 2-3 минути.
2
Сарми със зрял фасул 2
Прибавят се нарязаните моркови и се сипва 1 к. ч. топла вода. Продуктите се задушават 5 минути.
3
Сарми със зрял фасул 3
Задушените лук и моркови се разбъркват с предварително сварения фасул.
4
Сарми със зрял фасул 4
Овкусява се с доматено пюре, червен пипер, сол, чубрица и джоджен.
5
Сарми със зрял фасул 5
Фасулът се намачква добре и готовата плънка се разпределя в почистени от кочана листа на киселото зеле.
6
Сарми със зрял фасул 6
Оформят се сарми, които се сваряват похлупени с чиния и капак за 20-30 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: