Картофи по родопски

Българска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 14.01.2009
Картофи по родопски
 
Необходими продукти:
4 картофа
100 г краве сирене
50-60 г масло
1/2 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. сминдух
1/2 ч. л. чубрица
олио за намазване



Начин на приготвяне:
1
Картофи по родопски
Картофите се надупчват с помощта на вилица на няколко места и се увиват отделно в намазано с олио станиолено фолио, като лъскавата му страна остава отвън.
2
Картофи по родопски 2
Поставят се в тава и се пекат в предварително загрята на 220 градуса фурна около 60 минути.
3
Картофи по родопски 3
Изпечените картофи се развиват от фолиото и се издълбават.
4
Картофи по родопски 4
Сиренето се намачква в купа и се поръсва с червен пипер, сминдух и чубрица.
5
Картофи по родопски 5
Издълбаните картофи се пълнят с масло и овкусено сирене.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

09.08.2014
Добавих и сос от пасирана краставица с цедено мляко и чесънче и стана страхотно.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


139 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: