Пръжки ("Пражоки")

Гост: Славомир Качмарек, Полша
Източник: Бон Апети
Дата: 10.01.2009
Пръжки (
 
Необходими продукти:
200 г бекон
5-6 картофа
1 глава лук
7-8 стръка копър
2-3 с. л. зехтин
2 с. л. пшенично брашно
масло за намазване


Начин на приготвяне:
1
Пръжки (
Картофите се сваряват в подсолена вода.
2
Пръжки (
Лукът и беконът се нарязват надребно, след което беконът се запържва със зехтин.
3
Пръжки (
Добавя се лукът и се разбърква.
4
Пръжки (
Излишната вода от картофите се излива и се задушават няколко минути, като се поръсват с 2 с. л. пшенично брашно („пражич”).
5
Пръжки (
Готовите касртофи се намачкват и с помощта на две намаслени лъжици се оформят 6-7 картофени цилиндъра.
6
Пръжки (
Цилиндрите се подреждат в порционна чиния и се поръсват със запържените колбаси и наситнения копър.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


v.nikovva се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Студена зелена супа
Бон Апети коментира рецептата Ягодов оцет
Бон Апети коментира рецептата Ягодов трайфъл
Бон Апети коментира рецептата Телешко на тиган
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: