Шоколадово суфле

Дата: 17.10.2016
ТИТЛА: Помощник готвач
Шоколадово суфлеШоколадово суфлеШоколадово суфлеШоколадово суфлеШоколадово суфле
 
Необходими продукти:
200 г шоколад (65% какао)
200 г брашно
200 г захар
250 г краве масло
4 яйца
какао
 

Начин на приготвяне:
1
Подходящи формички се намазват с 50 г разтопено масло и се слагат във фризер, за да стегнат.
2
Шоколадът се разтопява на водна баня. Прибавя се останалото масло и се бърка, докато се получи течна смес.
3
Яйцата се разбиват на пяна, заедно със захарта. Към тях, на 4 пъти, се добавя шоколадовата смес. Разбива се добре, като постепенно (също на 4 пъти) се добавя и брашното. Трябва да се получи гъста и гладка смес.
4
Формичките се изваждат от фризера и хубаво се поръсват с какао (също и по стените). Сместа се разпределя във формите, като се сипва до 1 пръст от ръба.
5
Пече се 12 минути в загрята на 180 градуса фурна.



Съвет:
Ако приготвяте шоколадовото суфле няколко часа преди да го сервирате, сместа се слага във фризер и след това се пече 17 минути на 200 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта