Сладкиш с ананас

Дата: 09.11.2014
Източник: Дейзи
ТИТЛА: Чирак
Сладкиш с ананас
 
Необходими продукти:
за плодовата смес:
30 г масло
100 г кафява захар
6 -7 шайби ананас (от консерва)
6-7 череши (от компот)
за тестото :
3 яйца
100 г масло
100 г захар
2 с. л. смлени бадеми
1 прахче ванилия
250 г брашно
1 ч. л. бакпулвер
1 щипка сол
пудра захар за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Тестото се приготвя като жълтъците на яйцата се отделят от белтъците. Белтъците се разбиват на сняг и се слагат в хладилника. Маслото (на стайна температура) се разбива за 4-5 минути, заедно с жълтъците и захарта. След това се добавят брашното, бакпулверът, ванилията, солта и бадемите. Накрая много внимателно се сипват и белтъците и се разбърква.
2
Сладкишът се пече около 55-60 минути на 180 градуса.

Добре е формата за печене да се увие в алуминиево фолио!
3
Намазваме формата за печене с масло. Нареждаме шайбите ананас, като в средата на ананаса слагаме по една череша. Поръсваме с кафявата захар. След това отгоре се изсипва тестото.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

12.01.2016
много вкусно се получи. Вместо бадеми сложих орехи, добавих и кората на половин лимон :)
3.
Изпрати
лично съобщение

08.04.2015
Радвам се,че сладкиша ви е харесал! Тази рецепта е моя и дано скоро оправят проблема ,че рецептата е от мен :)
2.
Изпрати
лично съобщение

08.03.2015
Направих го. Вместо кафява захар , сложих обикновена и пак се получи страхотно! :)
1.
Изпрати
лично съобщение

17.11.2014
Още една много лесна рецепта. Нямах череши, за това сложих сини сливи от консерва и пак се получи чудесно. :-)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


182 ДУШИ ОНЛАЙН
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта