Свински хапки „Еликсир“

Дата: 24.03.2016
Източник: мариела
ТИТЛА: Главен готвач
Свински хапки „Еликсир“Свински хапки „Еликсир“Свински хапки „Еликсир“
 
Необходими продукти:
за хапките:
500 г свинско месо
250 г гъби
2-3 с. л. зехтин
2 с. л. краве масло
3-4 с. л. брашно
1/2 в. ч. червено вино
1 с. л. лимонов сок
1/4 ч. л. къри
1 щипка мащерка
1 ч. ч. вода (по желание)
сол и черен пипер на вкус
кашкавал
за маринатата:
2-3 с. л. лимонов сок
2-3 с. л. олио
1/4 ч. л. червен пипер
1/4 ч. л. къри
1-2 щипки мащерка
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Нарязваме месото на хапки. Овкусяваме ги с 1-2 с. л. лимонов сок, черен пипер, червен пипер, мащерка, къри и олио, и разбъркваме добре. Покриваме съда с прозрачно фолио и оставяме месото в хладилник за 2-3 часа, да се маринова.
2
В плитък съд смесваме брашното, сол и черен пипер и овалваме маринованите хапки месо.
3
Нарязваме гъбите на филийки и ги задушаваме за 3-4 минути в маслото и олиото.
4
Изваждаме гъбите и в същата мазнина запържваме оваляните в брашно свински хапки за 4-5 минути или докато се зачервят от двете страни.
5
Добавяме виното и оставяме да се задуши 2-3 минути. Добавяме вече задушените гъби, разбъркваме и доливаме водата.

6
Похлупваме съда или го покриваме с алуминиево фолио и печем ястието в предварително загрята на 200 градуса фурна (или на 180 градуса с вентилатор). Когато ястието е готово, го поръсваме с настърган кашкавал.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


292 ДУШИ ОНЛАЙН
Doncho Donchev се регистрира в сайта.
Георги Георгиев се регистрира в сайта.
Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта