Ягодов сладкиш

Дата: 30.05.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
280 г брашно
160 г захар
125 г краве масло (на стайна температура)
1 яйце
кората от 1/2 лимон
1 ч. л. бакпулвер
1 щипка сол
1 ванилия
за сладкото:
250 г ягоди
120 г захар
1/2 лимон
за гарниране:
100 г ягоди
50 г филирани бадеми

Начин на приготвяне:
1
Ягодов сладкишЯгодите за сладкото се нарязват на филийки и се готвят със захарта, настърганата лимонова кора и 2–3 с. л. лимонов сок, докато сместа се сгъсти. Готовото сладко се оставя да се охлади.
2
Ягодов сладкиш 2В купа се смесват брашното, бакпулверът, ванилията и солта.
3
Ягодов сладкиш 3Добавят се маслото, захарта, яйцето, лимоновата кора и се забърква тесто.
4
Ягодов сладкиш 4Дъното на тава се покрива с пергаментова хартия и отгоре се разстила 2/3 от тестото.
5
Ягодов сладкиш 5Заглажда се и се оформя пласт от охладеното сладко и парченца пресни ягоди.
6
Ягодов сладкиш 6Покрива се с осталато тесто, поръсва се с филираните бадеми и по желание – със захар.
7
Ягодов сладкиш 7Сладкишът се пече около 30 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
8
Ягодов сладкиш 8Охлажда се, нарязва се и се сервира по желание със сладолед или с цедено кисело мляко.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

14.06.2016
Бих го пробвал и с други плодове
3.
Изпрати
лично съобщение

12.06.2016
Много вкусен и изключително лесен за приготвяне.
2.
Изпрати
лично съобщение

04.06.2016
Много вкусен! Един от любимите ми вече!
1.
Изпрати
лично съобщение

31.05.2016
Сладкишът се получи много добре! Страшно вкусен!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


201 ДУШИ ОНЛАЙН
denitsak коментира рецептата Морковена торта
denitsak коментира рецептата Морковена торта
denitsak коментира рецептата Гуакамоле
denitsak коментира рецептата Пица „Пулиезе“
denitsak коментира рецептата Пица „Пулиезе“
Цветелина Фуклева се регистрира в сайта.
Iliyana Teneva се регистрира в сайта.
Галя Чикова се регистрира в сайта.
Денислава Станкева се регистрира в сайта.
Красимир коментира рецептата Бухтички с бял шоколад
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта