Италианска торта

Източник: Стелла Иванова
ТИТЛА: Чирак
Дата: 21.05.2016
Италианска торта
 
Необходими продукти:
700 г бисквити
500 мл сметана
400 г течен шоколад
100 мл прясно мляко
100 г захарна паста


Начин на приготвяне:
1
Сипваме прясното мляко (студено) в малка купа и в него, една по една, потапяме бисквитите за няколко секунди.
2
Редим бисквитите в тава и отгоре ги намазваме с течен шоколад.
3
Разбиваме сметаната с миксер и намазваме един слой върху течния шоколад и бисквитите. Може да повторим 2-3 пъти в зависимост от това, колко висока искаме да стане тортата.
4
Оставяме тортата в хладилник поне за 2 часа, след което я декорираме с останалите бисквити и с предварително оформени от захарната паста звездички.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


105 ДУШИ ОНЛАЙН
Ofeliq Trendafilova се регистрира в сайта.
nalka се регистрира в сайта.
Маник87 публикува рецептата Мързелива баница
Ju коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Ju се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Чабата
Zoia Yordanova се регистрира в сайта.
SViki се регистрира в сайта.
Nika67 публикува рецептата Лесни какаови бисквити
cookinglady коментира рецептата Картофи соте
rostislav arnaudov коментира рецептата Чабата
rostislav arnaudov се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: