Картофена яхния със зелен фасул

Апетитно постно основно
Източник: Бон Апети
Дата: 02.04.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
900 г пресни дребни картофи
300 г зелен фасул (замразен)
200 г домати на кубчета (от консерва)
5 скилидки чесън
2 моркова
1 глава лук
500 мл зеленчуков бульон
90 мл зехтин
2 с. л. доматен концентрат
2 с. л. брашно
1 ч. л. пушен червен пипер
сол и черен пипер на вкус

за гарниране:
50 мл зехтин
1 люта зелена чушка
1 скилидка чесън
1 връзка копър
2 с. л. червен винен оцет
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Картофена яхния със зелен фасул
Картофите се измиват добре и се готвят цели на пара, докато омекнат. След това се разполовяват.
2
Картофена яхния със зелен фасул 2
Лукът се реже на кубчета, а морковите – на кръгчета, запържват се в сгорещения зехтин. Прибавя се и наситненият чесън.
3
Картофена яхния със зелен фасул 3
Когато омекнат, се сипват брашното, пушеният червен пипер и доматеният концентрат. Разбърква се и се наливат доматите и бульонът. Овкусява се с дафиновия лист, сол и черен пипер и се готви около 20 минути.
4
Картофена яхния със зелен фасул 4
Прибавят се зеленият фасул и картофите и яхнията се готви още около 10 минути. Прехвърля се в тава и се запича за около 15 минути в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор.
5
Картофена яхния със зелен фасул 5
Лютата чушка се почиства от семките и се пасира с чесъна, сол, оцета и зехтина. Копърът се накълцва и се разбърква със сместа.
6
Картофена яхния със зелен фасул 6
Яхнията се поднася със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

17.06.2020
Много вкусна! Малко по-редичка я направих и не я запипах на фурна заради децата
3.
Изпрати
лично съобщение

13.04.2019
Ама сложих и две пилешки кълчици,че има един който не може без месце.
2.
Изпрати
лично съобщение

24.04.2018
Стана страхотна , облизахме си пръстите :)
1.
Изпрати
лично съобщение

24.04.2018
Стана страхотна , облизахме си пръстите :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


240 ДУШИ ОНЛАЙН
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
r_stamov се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Гъбена супа с картофи и праз
Бон Апети коментира рецептата Овчарски пай
Офи коментира рецептата Бухти „Сърце“
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: