Печена агнешка плешка с гремолата

Празнична и апетитна
Източник: Бон Апети
Дата: 30.03.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 агнешка плешка
3 глави лук
сол и черен пипер на вкус

за маринатата:
60 мл зехтин
50 мл бяло вино
2 филета аншоа
4 скилидки чесън
1 глава лук шалот
1 лимон
4 стръка джоджен
1 малък стрък розмарин
1 стрък мащерка
1 с. л. кафява захар
1/2 с. л. доматен концентрат
1/2 ч. л. зърна кориандър
1/2 ч. л. зърна кимион

за гремолатата:
2 стръка джоджен
1 скилидка чесън
кората от 1 лимон

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Печена агнешка плешка с гремолата
В блендер се смилат много добре лукът, чесънът, доматеният концентрат, аншоата, кимионът, кориандърът, листата от мащерка, джодженът, розмаринът, зехтинът, виното, захарта, настърганата лимонова кора и сокът от лимона.
2
Печена агнешка плешка с гремолата 2
Месото се надупчва с нож. Овкусява се със сол и черен пипер, натрива се хубаво с маринатата и се оставя да престои една нощ.
3
Печена агнешка плешка с гремолата 3
Лукът се обелва и се реже на дебели шайби. Месото се поставя в тава върху шайбите лук.
4
Печена агнешка плешка с гремолата 4
Покрива се с алуминиево фолио и се пече около 5 часа на 150 градуса без вентилатор.
5
Печена агнешка плешка с гремолата 5
Чесънът се стрива на паста и се разбърква с наситнен джоджен и настърганата кора от лимон.
6
Печена агнешка плешка с гремолата 6
Месото се сервира с гремолатата.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

07.05.2018
Пекох агнешка плешка вчера, на 140гр за 6ч и стана страхотна. Отделно направих бял ориз с пресен лук на фурна,залят с малко от бульона на месото.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: