Агнешко в гювеч

Дата: 02.04.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 предна агнешка четвъртинка (плешка с ребра)
500 г домати
180 г краве масло
6 връзки пресен лук
1 връзка пресен чесън
1–2 връзки джоджен
1 връзка магданоз
4 зелени люти чушки
300 мл прясно мляко
100 мл бяло вино
50–100 г брашно (+ за тестото)
1 дафинов лист
1 с. л. червен пипер
1 ч. л. черен пипер на зърна
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Агнешко в гювечАгнешката плешка се обезкостява и се нарязва на едри парчета, ребрата от четвъртинката също се нарязват на парчета.
2
Агнешко в гювеч 2Посоляват се.
3
Агнешко в гювеч 3Брашното се запича на сух тиган до златисто. Пресният лук, чесънът, джодженът и магданозът се наситняват.
4
Агнешко в гювеч 4Добавят се към месото и се поръсват със запеченото брашно, червения пипер, дафиновия лист, черния пипер и сол на вкус.
5
Агнешко в гювеч 5Разбърква се добре.
6
Агнешко в гювеч 6Прехвърля се в гювеч. Залива се с виното и млякото.
7
Агнешко в гювеч 7Отгоре се подреждат нарязаните на шайби домати, налива се разтопено масло. Слагат се и лютите чушки.
8
Агнешко в гювеч 8Похлупва се и се запечатва с тесто, приготвено от брашно и вода.
9
Агнешко в гювеч 9Гювечът се поставя в студена фурна. Фурната се загрява на 160 градуса (без вентилатор) и ястието се пече за 4–5 часа.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Анна коментира рецептата Пържени кюфтета
Nina публикува рецептата Кексчета (мъфини) от цвекло
Мария публикува рецептата Кекс с кисело мляко
Nina публикува рецептата Славски колач
Кремена Чиликова публикува рецептата Питка „Слънце“
Vesi Karaytu се регистрира в сайта.
darinage се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта