Телешко с шардоне

Дата: 28.06.2008
Източник: Бон Апети
Телешко с шардоне
 
Необходими продукти:
500 г телешко месо
50 мл прясно мляко
300 г пресни картофи
сол и черен пипер на вкус
2-3 щипки естрагон
2 с. л. гъбена крем супа
2-3 с. л. зехтин
1 клонка розмарин
200 мл бяло вино
50 г краве масло
 

Начин на приготвяне:
1
Телешко с шардонеМесото се нарязва на дебели жулиени и се овкусява със сол, черен пипер и естрагон.
2
Телешко с шардоне 2Запържва се в нагорещения зехтин, докато се „запечата”.
3
Телешко с шардоне 3Залива се с бялото вино и се намалява температурата на котлона.
4
Телешко с шардоне 4Добавя се клонка розмарин и се задушава около 30 минути под капак, след което се изважда от тигана и в бульона се слага предварително разтворената гъбена крем супа. Бърка се до сгъстяване.
5
Телешко с шардоне 5Картофите се сваряват и се пюрират с маслото, прясното мляко и солта.
6
Телешко с шардоне 6С помощта на готварски пръстен в порционна чиния се прави канапе от картофено пюре и отгоре се слагат парчета месо. Поливат се с гъбен сос.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


334 ДУШИ ОНЛАЙН
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
Силвия Руменова Станчева се регистрира в сайта.
Оля Нешкова се регистрира в сайта.
Яна коментира рецептата Тарт с гъби и спанак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта