Мусака с тиквички

Източник: Бон Апети
Дата: 23.06.2008
Мусака с тиквички
 
Необходими продукти:
500 г кайма
4-5 с. л. олио
4-5 стръка копър
1/2 ч. ч. брашно
1 ч. ч. кисело мляко
1 яйце
1 стрък лук
1 зелена чушка
1 глава чесън
2-3 тиквички
3 домата
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Мусака с тиквички
Лукът и чушката се нарязват на кубчета и се запържват.
2
Мусака с тиквички 2
Добавят се каймата и един нарязан надребно обелен домат.
3
Мусака с тиквички 3
Подправят се със сол и черен пипер и се прехвърлят в тава.
4
Мусака с тиквички 4
Чесънът се увива във фолио и се изпича за 20 минути във фурна на 250 градуса.
5
Мусака с тиквички 5
2-3 скилидки от изпечената глава чесън се обелват и се нарязват наситно. Смесват се с брашното, нарязан наситно 1 стрък копър и малко вода. В получената гъста кашичка се потапят нарязаните на колелца тиквички.
6
Мусака с тиквички 6
Напоените тиквички се пържат по 2-3 минути от всяка страна в олио, след което се отцеждат върху салфетка.
7
Мусака с тиквички 7
Останалите чесън и копър се пасират с млякото и яйцето и с получената смес се залива каймата в тавата.
8
Мусака с тиквички 8
Отгоре се подреждат изпържените тиквички и нарязаните на шайби домати. Полива се с олио и мусаката се пече около 45 минути във фурна на 180 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
sunshine4eto коментира рецептата Мъфини с маслини и сирене
Еклер коментира рецептата Уелски кехлибарен пудинг
Mandarina Brauswetter коментира рецептата „Щи“ с кисело зеле
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: