Варена мусака

Детска кухня с д-р Антоанета Антонова за деца на възраст над 7 месеца
Източник: Бон Апети
Дата: 25.06.2008
Варена мусака
 
Необходими продукти:
150 г телешко месо
2 тиквички
1 домат
1/2 глава лук
2-3 с. л. ориз
2-3 стръка магданоз
2-3 стръка копър
1 с. л. зехтин
1 щипка сол


Начин на приготвяне:
1
Варена мусака
Месото се нарязва на кубчета и се смила в блендер заедно с лука.
2
Варена мусака 2

Сварява се със зехтин и вода в тенджера под налягане за 15 минути.


3
Варена мусака 3
Тиквичките се обелват и се нарязват на кубчета, а доматът се обелва и се нарязва наситно.
4
Варена мусака 4
Добавят се към вече свареното месо заедно с ориза.
5
Варена мусака 5
Поръсва се със сол и се сипват още три части вода. Вари се в тенджерата под налягане 5-6 минути. Преди поднасяне се добавят нарязаните наситно копър и магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


swenstyle коментира рецептата Домашен тарама хайвер
swenstyle се регистрира в сайта.
Ivaylo Yordanov Zemenski се регистрира в сайта.
Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: