Кремообразно авокадо, чесън, сок от лайм и пресен кориандър… Едва ли има някой, който да не е опитвал този великолепен дип, който така добре върви с препечен хляб, тортила чипс и какво ли още не…
Сигурни сме, че всеки един истински чревоугодник е нагодил съставките на прочутата мексиканска рецепта по свой собствен вкус. Някои заменят кориандъра с магданоз, други слагат повече лайм или лимон или по-малко чесън… Прясната люта чушка е задължителна за феновете на лютото. Тя подчертава вкуса на останалите продукти, без обаче да доминира. Някои добавят и свеж домат.
Има една съставка обаче, която може да направи гуакамолете ненадминото, пише сайтът Simply Recipes. И това е люта чушка халапеньо от буркан, т.е. маринована.
Маринованото халапеньо не само добавя пикантност по един мек и приятен начин, но благодарение на оцета и солта от маринатата подчертава другите вкусове в гуакамолето. Киселинността на саламурата уравновесява мазното авокадо, добавя аромат и помага да се предотврати покафеняването. Важно е обаче в маринатата да няма захар, защото сладостта не подхожда на перфектното гуакамоле.
Ето още 5 съвета за приготвяне на перфектно гуакамоле:
А ако ви е нужно още кулинарно вдъхновение, вижте нашите изпитани рецепти за гуакамоле и запретвайте ръкави. С чиста можем да кажем, че това е едно от най-вкусните неща на света! Бон апети, приятели!
Съветите на лекарите как да се грижим за здравето на очите Някои хранителни вещества поддържат цялостното...
Представлява вечнозелено дърво, разпространено в Югоизточна Азия, което на височина достига до 20 м и...
На 18-ти юни екипът на Лесафр България събра партньори, приятели и журналисти, за да отпразнуват...
На 7-8 април 2024 Международната кулинарна асоциация JRE-Jeunes Restaurateurs отбеляза своя златен юбилей с грандиозно...
Какво е сутринта без уханието на току-що опържени филийки, топли банички, мекици, понички… Факт е,...