Маринована агнешка плешка с пролетни зеленчуци на фурна

Лесна рецепта за ценители
Източник: Бон Апети
Дата: 29.04.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 агнешка плешка
200 г заквасена сметана
1 скилидка чесън
1 ч.л. медена горчица
1 с.л. пушен червен пипер
50 г сушени домати
2 стръка джоджен
сол и пипер меланж на вкус

За зеленчуците:
1 кг дребни пресни картофи
1-2 връзки моркови
2 връзки пресен лук
2 връзки пресен чесън

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
 Маринована агнешка плешка с пролетни зеленчуци на фурна
Върху месото се правят прорези. Поръсва със сол и пипер меланж от всички страни.
2
 Маринована агнешка плешка с пролетни зеленчуци на фурна 2
Чесънът се стрива на паста с малко сол. Сушените домати се накълцват, а джодженът се наситнява.



3
 Маринована агнешка плешка с пролетни зеленчуци на фурна 3
Сметаната, горчицата, пушеният пипер, доматите, джодженът, чесновата паста, солта и пипера се разбъркват.


4
 Маринована агнешка плешка с пролетни зеленчуци на фурна 4
Плешката се намазва със сместа от всички страни и се оставя да се маринова в хладилник за 1 - 2 часа.


5
 Маринована агнешка плешка с пролетни зеленчуци на фурна 5
Зеленчуците се почистват, нарязват се на едри парчета и се слагат в тава, покрита с фолио и хартия за печене. Наливат се 200 мл вода.


6
 Маринована агнешка плешка с пролетни зеленчуци на фурна 6
Отгоре се слага мариновата плешка.
7
 Маринована агнешка плешка с пролетни зеленчуци на фурна 7
Завива се с хартия за печене и фолио, така че да се получи пакет.
Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност (зависи от големината на плешката).

Съвет:
Колкото по-дълго мариновате месото, толкова по-добре овкусено ще бъде.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

24.04.2022
Получи се голяма вкусотия,всички го харесаха.Определено ще повторя
2.
Изпрати
лично съобщение

06.05.2019
Направих го с агнешки бутчета - много вкусни станаха!
1.
Изпрати
лично съобщение

05.05.2019
Какво количество сушени домати се слагат?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: