Агнешка чорба с лапад

Източник: Бон Апети
Дата: 26.05.2003
Агнешка чорба с лапад
 
Необходими продукти:
1 агнешки врат
3 стръка пресен лук
1 ч. л. сол
1 корен девесил
1 к. ч. ориз
листа лапад
зърна черен пипер
4-5 с. л. олио
2 с. л. брашно
1 с. л. червен пипер
1 ч. ч. кисело мляко
1 яйце


Начин на приготвяне:
1
Агнешка чорба с лапад
В тенджера се наливат около 2 л студена вода, слагат се нарязаният надребно лук, агнешкото месо, солта и черният пипер, кипва се и се вари до пълното омекване на месото. Свареното месо се изважда, обезкостява се и се нарязва на малки парчета.
2
Агнешка чорба с лапад 2
В супата се слага нарязаният наситно корен девесил, сипва се оризът и когато поомекне, се прибавят нарязаните на тънки ивички листа лапад. Вари се още около 10 минути.
3
Агнешка чорба с лапад 3
В тиган се сгорещява предвиденото за застройката олио, сипва се брашното и се запържва до златисто. След това се поръсва червеният пипер, налива се малко бульон от чорбата, разбърква се и се оставя да се охлади.
4
Агнешка чорба с лапад 4
В получената каша се сипва киселото мляко, разбърква се и се добавя яйцето. Отново се налива от бульона и се кипва, за да се изравни температурата на застройката с тази на чорбата. След това чорбата се застройва, добавя се нарязаното на парчета месо, поръсва се с девесила и е готова за сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: