Агнешка супа

Вкусна и ароматна
Източник: Кристина
ТИТЛА: Чирак
Дата: 18.04.2022
Агнешка супа
 
Необходими продукти:
300 г агнешко месо с кокал
1 глава лук
1 морков
1/2 червена чушка
1 домат
1 стрък стеблена целина
1 шепа булгур
джоджен на вкус
сол и черен пипер на вкус

за застройката:
125 г кисело мляко
1 жълтък
1 с.л. брашно

за поръсване:
смляна люта чушка
чесън
оцет


Начин на приготвяне:
1
Измийте агнешкото. Сложете го в тенджера под налягане. Налейте вода, колкото да покрие месото, осолете и сложете на котлона.
2
Изчакайте да заври и ако е необходимо, отстранете пяната с помощта на решетъчна лъжица. Затворете и варете половин час.

3
Изключете, изчакайте да излезе парата и отворете. Извадете месото и изчакайте да изстине. Обезкостете месото и го накъсайте на малки парчета.

4
В тенджера запържете зеленчуците, които предварително сте нарязали на дребно. Добавете прецедения бульон. Сложете булгура, подправките, месото и варете на тих огън до готовност на булгура.
5
Направете застройката, като сложите в купичка киселото мляко, жълтъка и брашното. Разбъркайте с телена бъркалка.
Вземете един черпак от супата и го сложете при застройката. Разбъркайте добре.
6
Сложете втори черпак и така, докато температурите се изравнят. Излейте застройката при агнешката супа. Върнете на котлона и изчакайте да заври.
7
Махнете от котлона и сервирайте агнешката супа с люта чушка, чесън и оцет.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


lillyj се регистрира в сайта.
lili8 се регистрира в сайта.
Nikolm513 се регистрира в сайта.
Изабел коментира рецептата Гъби с печени чушки и лук
Tedity се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: