Агнешки езици върху пролетен ориз

Вкусна идея за нещо ново и различно в семейното меню
Източник: Бон Апети
Дата: 07.05.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г агнешки езици
150 г краве масло
2 жълтъка
1 глава лук
1 дафинов лист
1–2 с. л. лимонов сок
1 ч. л. черен пипер на зърна
1 ч .л. червен пипер
1 щипка лют пипер (на люспи)
сол и млян черен пипер на вкус

за ориза:
250 г дългозърнест ориз
100 г бейби спанак
1 връзка пресен лук
2 стръка пресен чесън
50 г краве масло
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Агнешки езици върху пролетен ориз
Езиците се сваряват в голямо количество вода, заедно с дафиновия лист, наситнения лук и зърната черен пипер,за около 2 часа.Когато станат готови, се изваждат и докато са още топли, се обелват. Охлаждат се.
2
Агнешки езици върху пролетен ориз 2
Около 120 г от маслото се разтопяват.Жълтъците се разбиват с лимоновия сок и сол на вкус на водна баня на слаб огън, като се бъркат непрекъснато. Малко по малко се налива маслото, докато се получи гъст сос. Дърпа се от огъня.
3
Агнешки езици върху пролетен ориз 3
Езиците се режат на парчета, овкусяват се със сол и черен пипер и се пържат в останалото масло, до златисто. Дърпат се от котлона и се поръсват с червен пипер и лют пипер на люспи.
4
Агнешки езици върху пролетен ориз 4
Лукът и чесънът за ориза се нарязват на ситно и се запържват за кратко в маслото.Сипва се измитият ориз, налива се вода, около 600 мл и оризът се вари под капак, докато поеме течността. Котлонът се изключва и оризът се оставя похлупен за 5–10 минути.
5
Агнешки езици върху пролетен ориз 5
След това се разбърква със спанака и се овкусява със сол и черен пипер.
6
Агнешки езици върху пролетен ориз 6
Запърженият език се подрежда върху ориза, залива се със соса и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Dankolova коментира рецептата Ягодов трайфъл
Dankolova се регистрира в сайта.
mortissha се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: