Агнешки котлети с розмарин и лимоново масло

Източник: Бон Апети
Дата: 30.06.2010
Агнешки котлети с розмарин и лимоново масло
 
Необходими продукти:
8 агнешки котлети
сол и черен пипер на вкус
2–3 щипки розмарин
1 скилидка чесън
кората от 1/2 лимон
1 щипка кориандър
20 мл зехтин
1/2 лимон
15 мл соев сос
2–3 капки сусамово олио
20 мл бяло вино
1/2 ч. л. горчица
10 г мед
25 мл зехтин
кората от 1/4 лимон
2–3 щипки розмарин
кората от 1/2 лимон
40 г краве масло
1 щипка кориандър
10 мл горчица
1 кубче телешки бульон
1/2 ч. л. нишесте
1/2 от останалата марината



Начин на приготвяне:
1
Лимоновото масло се приготвя, като в маслото се настъргва лимоновата кора. Подправя се с кориандър и горчица. Разбърква се добре. Продуктите за маринатата се смесват и разбъркват. Котлетите се нарязват и се осоляват, поръсват се с черния пипер и розмарина. Поливат с маринатата. Обръщат се няколко пъти.
 

2
Лимонът се нарязва на кръгчета и се запича в сух тиган. Щом е готов, се изважда от тигана, в който се сипва зехтин и се добавя нарязаният на филийки чесън. Леко се загрява и се поставят котлетите. Пържат се 5 минути и се долива 1/2 от останалата марината, в която е добавена кориандър.

3
След като котлетите са готови, в същия тиган се изсипва малко вода и нишестето. Обърква се добре и се добавя телешкият бульон и другата 1/2 от маринатата. Месото се гарнира със салата и ориз и се полива със соса. Върху котлетите се шприцоват розички от лимоновото масло.
 

Рецептата е приготвена от майстор готвача Владимир Илиев.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: