Агнешки пилаф

турска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 10.03.2009
Агнешки пилаф
 
Необходими продукти:
700 г агнешко месо
250 г бланширан ориз
200 г пресен спанак
50 г бадеми
30 г краве масло
1 глава кромид лук
1 морков
2 с. л. зехтин
1 ч. л. девесил
1 ч. л. джоджен


Начин на приготвяне:
1
Агнешки пилаф
Оризът се слага в купа, посолява се и се залива с вряла вода.
2
Агнешки пилаф 2
Агнешкото месо се потапя в касерола със загрята вода и се захлупва с капак.
3
Агнешки пилаф 3
Бадемите се бланшират във вряла вода, след което се отцеждат и се обелват.
4
Агнешки пилаф 4
Лукът и морковът се нарязват наситно.
5
Агнешки пилаф 5
Зехтинът се загрява заедно с маслото в тиган.
6
Агнешки пилаф 6
Добавят се морковът, лукът и оризът и се пържат 1-2 минути.
7
Агнешки пилаф 7
Слагат се и нарязаните обелени бадеми.
8
Агнешки пилаф 8
Спанакът се нарязва наедро, а месото се обезкостява.
9
Агнешки пилаф 9
Оризът се смесва с месото и спанака.
10
Агнешки пилаф 10
Ястието се поръсва с девесил и джоджен. Наливат се 500 мл от бульона от варенето на месото и се оставя оризът да поеме течността.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: