Пържена скумрия

тайландска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 10.03.2009
Пържена скумрия
 
Необходими продукти:
4 бр. скумрия
1 червена чушка
1 зелена чушка
1 патладжан
1/2 глава кромид лук
2 скилидки чесън
3-4 стръка пресен магданоз
3-4 резенчета джинджифил
2 ч. л. рибен сос
1 ч. л. червена къри паста
1 ч. л. захар
сол и черен пипер на вкус
брашно за паниране
олио за пържене



Начин на приготвяне:
1
Пържена скумрия
Рибата се филетира, като ножът се плъзга по протежението на гръбнака, отделят се филетата, разрязват се на две части и се отстраняват костите.
2
Пържена скумрия 2
Обезкостените филета се слагат в купа и се поръсват със сол, черен пипер и брашно.
3
Пържена скумрия 3
Оваляната в брашно скумрия се изпържва в загрято в уок олио.
4
Пържена скумрия 4
Чесънът се настъргва, а лукът и резенчетата джинджифил се нарязват настино, след което се запържват в уок с 2-3 с. л. олио.
5
Пържена скумрия 5
Патладжанът се обелва, нарязва се на пръчици и се слага при лука и чесъна.
6
Пържена скумрия 6
Добавят се нарязаните на колелца чушки.
7
Пържена скумрия 7
Разбърква се и още хрупкавите зеленчуци се овкусяват с червена къри паста, рибен сос, захар и малко сол.
8
Пържена скумрия 8
Изпържените зеленчуци се изсипват в порционна чиния и върху тях се поставят филетата скумрия.
9
Пържена скумрия 9
Ястието се поднася поръсено с листенца магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


178 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: