Филе от пуйка с патешки дроб и сос от черен шоколад

Гост: Валери Нешов
Източник: Бон Апети
Дата: 26.02.2009
Филе от пуйка с патешки дроб и сос от черен шоколад
 
Необходими продукти:
250 г филе от пуйка
150 г патешки дроб
50 г черен натурален кувертюр
50 г краве масло
150 мл печен телешки сос
черен пипер, сол и доматена сол на вкус
пюре от зелена ябълка
сладко от портокал
стрък мента


Начин на приготвяне:
1
Филе от пуйка с патешки дроб и сос от черен шоколад
Филето от пуйка се овкусява със сол и черен пипер и се запечатва без мазнина заедно с гъшия дроб.
2
Филе от пуйка с патешки дроб и сос от черен шоколад 2
Поставят се в тава и се запичат в предварително загрята на 220 градуса фурна.
3
Филе от пуйка с патешки дроб и сос от черен шоколад 3
Сосът от телешки кости се загрява и се разбърква с кувертюра. Добавя се студеното масло.
4
Филе от пуйка с патешки дроб и сос от черен шоколад 4
Изпеченото месо се поставя в порционна чиния и отстрани се капват пюре от ябълка и портокалово сладко.
5
Филе от пуйка с патешки дроб и сос от черен шоколад 5
Поръсва се с доматена сол и се залива със соса от черен шоколад.
6
Филе от пуйка с патешки дроб и сос от черен шоколад 6
Ястието се поднася украсено със стрък мента.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


106 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: