Задушена кокошка "Гозбата на баба"

Гост: Христина Минчева, с. Горско Косово
Източник: Бон Апети
Дата: 28.02.2009
Задушена кокошка
 
Необходими продукти:
1 кокошка
4-5 глави лук
3 глави чесън
2-3 с. л. свинска мас
1-2 ч. л. сол
1 ч. л. естрагон
черен пипер на вкус
1 ч. ч. вода
1 с. л. оцет
3 ч. л. брашно


Начин на приготвяне:
1
Задушена кокошка
Кокошката се нарязва на парчета и се слага в тенджера с 2-3 с. л. мас.
2
Задушена кокошка
Сипва се топла вода, докато покрие месото и се вари под капак.
3
Задушена кокошка
Лукът се нарязва наедро и се добавя в тенджерата.
4
Задушена кокошка
Ястието се посолява и се разбърква.
5
Задушена кокошка
Овкусява се с 3 цели глави чесън, черен пипер и естрагон (тарос).
6
Задушена кокошка
Брашното за застройката се разбърква с оцета и топлата вода и получената смес се изсипва в гозбата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: