Руло от лаврак с канапе от спанак с лимоново-чеснов дресинг

Гост: Светослав Манолов, гл. готвач на р-т "Интерфорум"
Източник: Бон Апети
Дата: 27.02.2009
Руло от лаврак с канапе от спанак с лимоново-чеснов дресинг
 
Необходими продукти:
2 лаврака
1/2 лайм за украса
500 г картофи
250 г пресен спанак
2 скилидки чесън
2 с. л. краве масло
2 с. л. зехтин
черен пипер и сол на вкус
4 с. л. зехтин
1 скилидка чесън
4-5 иглички пресен розмарин (1/2 ч. л. сух)
2-3 клонки пресен риган (1/2 ч. л. сух)
2 клонки прясна мащерка (1/2 ч.л. суха)
сокът от 1/2 лимон
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Руло от лаврак с канапе от спанак с лимоново-чеснов дресинг
Рибата се почиства и се разрязва от гръбнака до опашката (филира се), като филетата се почистват от хрилете, кожата и костите.
2
Руло от лаврак с канапе от спанак с лимоново-чеснов дресинг 2
Получените филета се завиват на рула, като гръбните се оставят от външната страна.
3
Руло от лаврак с канапе от спанак с лимоново-чеснов дресинг 3
Рулата се захващат с помощта на клечки за зъби, поръсват се със сол, черен пипер и зехтин и се изпичат във вентилаторна фурна на 210 градуса за 10-12 минути.
4
Руло от лаврак с канапе от спанак с лимоново-чеснов дресинг 4
Картофите се сваряват и се задушават в тиган с маслото.
5
Руло от лаврак с канапе от спанак с лимоново-чеснов дресинг 5
Добавят се спанакът, малко топла вода, наситнен чесън, сол и черен пипер и се разбърква.
6
Руло от лаврак с канапе от спанак с лимоново-чеснов дресинг 6
Сместа се намачква в тигана с помощта на специална лъжица.
7
Руло от лаврак с канапе от спанак с лимоново-чеснов дресинг 7
Зехтинът за дресинга се загрява в касерола и се овкусява с нарязан на филии чесън, розмарин, мащерка и риган. Сипва се лимоновият сок и се поръсва с черен пипер и сол.
8
Руло от лаврак с канапе от спанак с лимоново-чеснов дресинг 8
Канапето от картофи и спанак се оформя на кръг с помощта на ринг и се поставя в порционна чиния, а върху него се слага рулото от лаврак.
9
Руло от лаврак с канапе от спанак с лимоново-чеснов дресинг 9
Ястието се полива с дресинг и се украсява с резен лайм.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


143 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: