Задушен октопод с маслини, кедрови ядки и домати

Гост: Светослав Манолов, гл. готвач на р-т
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Задушен октопод с маслини, кедрови ядки и домати
 
Необходими продукти:
пипалата от 1 октопод
черен пипер и сол на вкус
2 с. л. бяло вино
2 с. л. кедрови ядки
3-4 с. л. зехтин
1-2 стръкчета кола
2 дафинови листа
3-4 стръка мащерка
4-5 стръка риган
7-8 иглички розмарин
2-3 скилидки чесън
2 домата
10-12 зелени и черни маслини
1/2 лайм и стръкове див лук за украса


Начин на приготвяне:
1
Задушен октопод с маслини, кедрови ядки и домати
Част от ригана, мащерката и розмарина се потапят в кипнала вода заедно с пипалата от октопод, колата, дафиновия лист, черния пипер и 1 скилидка наситнен чесън.
2
Задушен октопод с маслини, кедрови ядки и домати 2
Сварените пипала се нарязват и се слагат в тиган със зехтин.
3
Задушен октопод с маслини, кедрови ядки и домати 3
Запържват се, като страните с малките вендузи се държат по-продължително на огъня.
4
Задушен октопод с маслини, кедрови ядки и домати 4
Прибавят се нарязаните на колелца маслини и чесън.
5
Задушен октопод с маслини, кедрови ядки и домати 5
Овкусява се с бяло вино, сол и черен пипер и се разбърква.
6
Задушен октопод с маслини, кедрови ядки и домати 6
Доматите се обелват и се нарязват на кубчета, почистват се от семето и се слагат в тигана с октопода.
7
Задушен октопод с маслини, кедрови ядки и домати 7

Поръсва се с кедрови ядки и останалите риган, мащерка, черен пипер и розмарин.


8
Задушен октопод с маслини, кедрови ядки и домати 8
Изпържените пипала от октопод се поднасят в чиния аранжирани с резен лайм, мащерка и див лук.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


104 ДУШИ ОНЛАЙН
raq01 се регистрира в сайта.
Kristin Genkova се регистрира в сайта.
swenstyle коментира рецептата Домашен тарама хайвер
swenstyle се регистрира в сайта.
Ivaylo Yordanov Zemenski се регистрира в сайта.
Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: