Андалуска оризова салата

Източник: Бон Апети
Дата: 02.03.2004
Андалуска оризова салата
 
Необходими продукти:
200 г белени скариди
100–150 г мидени ядки
5 рулца от раци
200 г ориз
1 малка глава лук
1 печена червена чушка
1 кубче бульон
2 щипки куркума
1 к. ч. кисело мляко
сок от 1/2 лимон
2–3 с. л. майонеза
1 с. л. горчица
1 скилидка чесън
1–2 щипки сол
бял пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Андалуска оризова салата
Оризът се измива много добре и се залива със студена вода, която да го покрива не повече от 2 пръста. Натрошава се кубчето бульон и се вари на много тих огън, докато оризът поеме водата. Овкусява се с куркумата, разбърква се и се оставя да се охлади.
2
Андалуска оризова салата 2
Скилидката чесън за дресинга се накълцва наситно. Смесва се с всички останали продукти и се разбърква.
3
Андалуска оризова салата 3
В чиста купа се размесват нарязаните на кубчета рулца раци, чушката, мидите, скаридите и нарязаният на съвсем тънки ивички лук. Добавя се охладеният ориз, залива се с дресинга и се разбърква. Преди консумация салатата трябва да престои поне 1 час в хладилник.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: