Английска закуска

Източник: Бон Апети
Дата: 01.06.2010
Английска закуска
 
Необходими продукти:
100 г пресни картофи
20 мл балсамов оцет
50 мл червено вино
20 г захар
100 г лук
сол, черен пипер и зехтин на вкус
сокът от 1 лимон
2 листа салата „Лоло Росо“ (къдрава червена маруля с
2 листа зелена салата
20 г рукола
сол и черен пипер на вкус
5 мл трюфелов зехтин
30 г кедрови ядки
1 яйце
50 г крем сирене
50 г чоризо (испански наденички)
50 г сирене „Пармезан”
зехтин на вкус


Начин на приготвяне:
1
Лукът за мармалада се нарязва на полумесеци и се запържва в зехтин до златисто, прибавя се захарта и се оставя за 1–2 минути да се карамелизира. Прибавят се червеното вино и балсамовият оцет и се оставя на слаб огън за 15 минути.
2
Пармезанът се настъргва и се разпределя равномерно в нагорещен тиган. След като се разтопи, се изчаква да изстине напълно, за да се получи хрупкава коричка.
3
Пресните картофи се измиват и се режат на много тънки слайсове. Изпържват се в сгорещен зехтин като чипс.
4
Чоризото също се реже на слайсове, разстила се върху хартия за печене и се запича до златисто.
5

Крем сиренето се овкусява със сол и черен пипер и се омесва с изпечените цели кедрови ядки и трюфеловия зехтин.


6
Авокадото, краставиците и доматите за салцата се нарязват на брюноаз (малки кубчета) и се овкусяват със сол, пипер, зехтин и лимоновия сок. Салатите се накъсват наедро и се подправят със сол, пипер, зехтин и лимоновия сок.
7

По средата на подходяща чиния се слага пошираното яйце, върху него се поставя малко от овкусеното сирене „Филаделфия”, след това – чоризото. Между картофения чипс и пармезана се поставя по малко от сиренето. Около яйцето в четирите краища на чинията се разпределят мармаладът, салцата и букетът от салати и ястието се сервира.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: