Малай-Румънска баница

Източник: Кокона
ТИТЛА: Чирак
Дата: 01.06.2010
Малай-Румънска баница
 
Необходими продукти:
400 г царевичен грис
5-6 с. л. (с връх) пшенично брашно
2 кофички кисело мляко
6 яйца
1 с. л. сода бикарбонат
50 мл олио
150 г краве сирене
маргарин за намазване на тавата (или олио)


Начин на приготвяне:
1
Едното кисело мляко се изсипва в дълбока купа и се прибавя содата, за да шупне. След това се прибавят 3 яйца, олио и пшеничното брашно и се разбърква добре с бъркалка. Постепенно се прибавят цялото количество царевичен грис и сиренето. Обърква се добре и сместа се изсипва в намаслена тава. Пече се в сгорещена фурна около 10-15 минути, за да стегне. Изважда се и се залива с останалите 3 яйца, разбити с 1 кофичка кисело мляко и се връща във фурната, докато се доопече.
2
Печенето обикновено продължава около 40-45 минути (общо) на 250 градуса едновременно отгоре и отдолу. Проверява се с клечка дали е готово. След като се извади, се напръсква с вода и се покрива с кърпа. Подходящо питие за тази вкусна баница е - айрянът.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
много е хубаво :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: