Солени кроасанчета

Източник: Женя Минчева
ТИТЛА: Чирак
Дата: 09.06.2010
Солени кроасанчета
 
Необходими продукти:
100 г настъргано сирене
100 г настърган кашкавал
1 ч. ч. кисело мляко
1 ч. л. сода бикарбонат
1 ч. л. сол
250 гр краве масло
3 ч. ч. брашно
1 жълтък
ким на вкус
мазнина за печенето



Начин на приготвяне:
1
Брашното се разстила във формата на кладенче. Изсипват се киселото мляко, содата, кравето масло (разтопено на гъста каша) и солта. Продуктите се омесват и готовото тесто се слага в хладилника за 1 час.
2
След като тестото е престояло се разделя на 8 равни части, като всяка по отделно се разточва в кръгла форма и се нарязва на триъгълници.
3
Всеки триъгълник се навива от широката към тясната страна (като кроасан) и се подрежда в намазнена тава.
4
След като се подрерят всички кроасанчета се намазват с жълтък и се поръсват с ким.
5
Пекат се на предварително загрята фурна, докато придобият златист цвят.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


173 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: