Антипасти

Източник: Бон Апети
Дата: 04.06.2010
Антипасти
 
Необходими продукти:
40 г патладжан
40 г тиквичка
60 г зелени и червени чушки
40 г гъби
30 г фенел (резене)
20 г чесън
15 г сос „Песто“
20 г „Пармезан”
50 мл бяло вино
1 г сол
1 г черен пипер
50 мл зехтин
100 г пъпеш
80 г прошуто (2–3 лентички)


Начин на приготвяне:
1
Антипасти
Зеленчуците се нарязват и се оставят за около 30 минути в марината от зехтина, солта и пипера.

2
Антипасти 2
Изваждат се от нея и се запечатват на силно сгорещен оребрен тиган. Гасят се с виното.
3
Антипасти 3
Изваждат се, поставят се в подходящ съд и се оставят да изстинат, след това се слагат в хладилник на температура 0–4 градуса за около 1 час.
4
Антипасти 4
Пъпешът се обелва, разрязва се на два резена, които се обвиват с прошутото.
5
Антипасти 5
Поднася се в подходяща чиния, като се залива със соса „Песто“ и филиран „Пармезан“, а върху пъпеша с прошутото се забучва малка вилица.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: